Een consult

Een consult duurt een uur.

De eerste afspraak neemt wat meer tijd, zo'n anderhalf uur, omdat we dan wat uitgebreider ingaan op de reden van je komst. Zo wordt duidelijk wat ik voor je kan doen en waarop de behandeling zich moet richten.

Daarna volgt een op jou afgestemde massagebehandeling. Bij acute klachten kan twee keer per week behandelen zinvol zijn, in andere gevallen is dat, gedurende een bepaalde periode, meestal een maal per week of een maal per twee weken. Dat bepalen we samen.

Wie dat wil, kan na een serie behandelingen terugkomen voor een regelmatige "onderhoudsmassage" en uiteraard ben je ook welkom voor een eenmalige ontspannende massage.

Het is prettig wanneer je loszittende kleding draagt, omdat ook de knieën en onderbenen bij de massage aan bod komen. Je kunt eventueel een joggingbroek meenemen.

Het tarief is € 65,- per behandeling, per bank of contant te voldoen. Annuleren van een behandeling kan tot 24 uur van tevoren kosteloos. Daarna wordt het tarief in rekening gebracht.

Omdat ik lid ben van de VBAG, een erkende beroepsvereniging, worden de kosten van voetreflextherapie meestal geheel of gedeeltelijk vergoed, mits je aanvullend verzekerd bent. Voetreflextherapie valt onder “natuurgeneeskundige behandeling”.  Raadpleeg de site van je zorgverzekeraar of neem contact op om te checken of je hiervoor bent verzekerd. Je ontvangt na elke behandeling een nota, die je kunt indienen bij jouw zorgverzekeraar. 

Een ontspanningsmassage wordt door de zorgverzekeraar niet gezien als een natuurgeneeskundige behandeling en wordt daarom niet vergoed.